ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Двама осъдени за рекет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 09.01.2006Коментари (0)4047
Пловдивският окръжен съд осъди за рекет Димитър Филипов, 30-годишен, и Ангел Живков, 33-годишен, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Подсъдимите са признати за виновни в това, че на 21.07.2000 г. в гр. Пловдив в съучастие са принудили чрез заплашване Иван Хованесян да заплати сумата от 10 500 лв. и са му причинили значителни имуществени вреди.

За така извършеното престъпление бяха осъдени - Димитър Филипов на 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим и Ангел Живков на една година и три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Пострадалият Иван Хованесян имал фирма, която се занимавала с транспортна дейност към „Каменица" АД. На 17.07.2000 г. в гр.Пловдив на ул." Димитър Талев " бил противозаконно отнет паркирания тежко товарен автомобил „Мерцедес" с ремарке, който бил натоварен с бира.

Хованесян след кражбата потърсил съдействие от различни лица за неговото намиране. На 19.07.2000 г. Хованесян се свързал с Николай Панайотов известен с прозвището си „Палюша", който работил в автосервиз в гр. Пловдив, като го помолил да му окаже съдействие за намирането на автомобила с бирата. Панайотов позвънил на Ангел Живков, на когото трябвало да поправя гърнето същия ден и споделил с него, тъй като били познати, а и знаел, че Живков обикаля постоянно по заведенията и познава много хора.

През това време пострадалият Хованесян обикалял с личния си автомобил в околните селища и се мъчил да открие откраднатия му камион. В село Ягодово пострадалият потърсил връзка с Живков, с когото се познавали от години. Същият ден малко по-късно пострадалият се срещнал с Живков и Панайотов в близост до бирената фабрика „Каменица". Живков заявил на Хованесян, че за такъв камион и стока ще му искат около 20 000 ДМ. Двамата си разменили мобилните телефони, в случай че последният научи нещо, свързано с камиона.

Живков се познавал с Димитър Филипов, с прякор „Дамаджаната", от доста време и поддържали приятелски отношения. Същият бил предоставил един от леките си автомобили марка „Мерцедес" да се управлява от Живков. Филипов бил известен в подземния свят с противозаконното отнемане и връщането на автомобилите срещу заплащане.

На 20.07.2000 г. Хованесян се обадил на Живков, като поискал да се срещне с него. Живков му казал, че се намира в бар „Енерджи". Там двамата отново говорили за откраднатия камион като Живков споменал, че е разговарял с лице по прякор „Дамаджаната", който му казал, че може да направи нещо за намирането на камиона, но се чудил.

От бар „Енерджи" Живков позвънил по мобилния телефон на два пъти на Филипов, като след втория разговор той се съгласил да се срещне с Хованесян. Това станало, след като Живков обяснил, че пострадалият дава пари, за да му се върне камиона и стоката в него. След като Филипов дошъл в бар „Енерджи" Живков го запознал с Иван Хованесян и отишъл на другата маса, като ги оставил двамата да си говорят.

Димитър Филипов заявил на Хованесян, че може да му помогне за намирането на товарния камион със стоката, но зависело колко пари щял да му даде. Хованесян бил убеден в разговор с Филипов, че трябва да намери и предаде парите, които същият му поискал /12 000 ДМ/, тъй като нямало проблем бирата да бъде продадена, а камионът да замине за Албания, където можело да се карат такива даже с пловдивски номера.

Хованесян събрал сумата от 10 500 лева, като поискал заем от свои познати. Вечерта Хованесян се обадил на обвиняемия Живков около 21,00 часа и го помолил да предаде на Филипов, че ще го чака на бензиностанция „Шел" с парите, които бил събрал. Живков предал думите на пострадалия лично при среща с Филипов на бул. „6-ти септември".

На срещата на бензиностанция „Шел" до „Макдоналдс" Филипов пристигнал сам с „Мерцедес"-а си. Хованесян влязъл в неговата кола, на която двигателят работел и му предал парите, които били поставени в найлонова торба. Филипов взел торбата и я хвърлил на задната седалка, без да ги брои. Хованесян обяснил, че вътре в торбата има 10 500 лева и помолил Филипов да даде от него 1 500 лева, като по-късно щял да му ги върне. Филипов му отговорил, че ако нещо го „изработи" за тези 1 500 лева, няма проблем да му открадне камиона дори и от платен паркинг.

Подсъдимият обяснил на Хованесян, че камионът ще бъде някъде на магистралата Пловдив-София и че ще му се обадят по телефона. По-късно Хованесян многократно се обаждал по мобилния телефон на Живков, тъй като се притеснявал, че няма да му бъде върнато нищо, но Живков гарантирал за Филипов, че всичко ще бъде точно. Към 00,00 часа на 22.07.2000 г. Живков се обадил на Хованесян и му съобщил, че камионът и стоката се намират на пътя Пазарджик в близост до село Звъничево.

Пострадалият Хованесян заедно с баща си и други свидетели отишли на посоченото място и открили Камиона, като уведомили органите на полицията При извършения оглед на сутринта се установило, че от камиона липсват каси бира , 2 броя гуми „ Мишлин "; 1 брой авторадиокасетофон комплект инструменти,всичко на обща стойност 5000 лева.

Около 01,00 часа в гр.Пловдив бил задържан Ангел Живков, като в багажника на управлявания от него автомобил „Мерцедес" са били открити два кашона бира „Каменица". Около 07,00 часа в дома му е бил задържан Димитър Филипов. При извършения обиск и претърсване са били открити останалите каси бира. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Шахматни състезания
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: