Две нови инициативи в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:51 / 31.07.2024
2276
Съобщение от район "Северен":

Уважаеми съграждани,

С удоволствие ви съобщаваме, че от 1.09.2024г. Община Пловдив, район Северен започва две нови инициативи – “Патрул Северен" и “Съвет Северен", с цел да работим заедно за решаване на наболелите проблеми в нашия район и да направим градската среда по-чиста и безопасна.

Патрул Северен

“Патрул Северен" е инициатива, която включва активни граждани, родители и организации, които заедно с нас ще работят по различни проблеми и участъци в района. С помощта на колективна енергия и ангажираност, ще можем да реагираме бързо и ефективно на различни предизвикателства, като почистване на замърсени площи, облагородяване на пространства и много други. Създаването на “Патрул Северен" ще доведе до бързодействие при решаването на проблеми в района, което ще позволи по-бързо отреагиране на проблемните места, на които досега не е било направено такова или няма възможност да бъде направено своевременно.

Съвет Северен

“Съвет Северен" е платформа за срещи и сътрудничество между активни граждани, организации, институции и бизнеси на територията на района, с цел да намерим решения на най-наболелите проблеми в района. Основните под направления на “Съвет Северен" включват: 

Инфраструктура и транспорт: Ремонти на пътища, тротоари, осветление и организиране на движението. 

Екология и зелени площи: Почистване на замърсени площи, озеленяване, засаждане на дървета и поддръжка на паркове. 

Социални и културни дейности: Организиране на събития, подкрепа за местни инициативи и подобряване на условията за отдих. 

Безопасност и сигурност: Работа с органите на реда за повишаване на сигурността в района и създаване на безопасна среда за всички.

Следвайки примера на вече започналите инициативи с "Красив Пловдив" относно зелени пространства, създаването на “Съвет Северен" ще даде възможност за намиране на бързи и ефективни решения за проблемни места в района.

За двете инициативи ще бъде създадена форма на уебсайта на Община Пловдив, район Северен от следващата седмица, както и по всички наши комуникационни канали, където доброволци и активни граждани ще могат да се регистрират и да предложат своите идеи. Също така, ще има възможност за гласуване за приоритетни точки за интервенция, което ще ни помогне да насочим усилията си към най-належащите въпроси.

Пример за ефективността на тези инициативи са вече постигнатите резултати: ново улично осветление и ремонтирани настилки на ул. "Куманово" и ул. "Зайчар", както и пренаредените павета на бул. "Марица" 57 по сигнал на активни граждани.

Вашата подкрепа и участие са от съществено значение за успеха на “Патрул Северен" и “Съвет Северен". Заедно можем да направим нашия район по-добро място за живеене.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес отваря врати най-евтиното място за хапване в Пловдив
Съветничка: Срамен цирей в центъра на Пловдив
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).