Дядо Николай: Успешният български политик е православният

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:07 / 06.08.2013
2110
"Бог не даде властта никому, защото никой от досега управлявалите ни политици не я заслужава", това заяви Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пред репортер на Plovdiv24.bg.

Владиката е категоричен, че българските политици са забравили своя народ, пренебрегнали са солидарността". Митрополит Николай каза още:

"Много често те забравяха духовната просвета на това общество, особено на младежта и децата. Останаха глухи към призивите на светата ни църква и на голяма част от православното изпълнение на нашия народ - да се въведе православно вероучение в българското училище. Децата трябва да знаят кое е добро и кое е зло и нашият народ трябва един път завинаги да застане твърдо на своята опора, на вечната скала на Светото православие, за да оцелее, защото докато има православие, ще я има България. Ако няма Православие - няма да има България. Нека осъзнаят всички властници, че успешният български политик е православният. Онзи, който вдига ръка, за да гласува за онова, което е добро и полезно за народа, съобразявайки се не с някакви светски закони, колкото с божествения закон, светата Библия, защото там е съвършената истина, там са десетте Божи заповеди. Нека целият наш народ да научи десетте Божи заповеди и да разбере, че не е добре нито да се краде, нито да се лъже, нито да се прелюбодейства, нито да се убива, нито да се злослови, нито да се завижда, всичко това е грях. Бог иска всички човеци да достигнат до спасение, до познание на истината. Нито един човек да не погине в Ада. Бог желае спасението на нашия народ. Той хлопа на дверите на сърцата ни да му отворим, за да пребъде с нас и ние с него и да се радваме на благоденствие, мир и душевно спасение", завърши владиката. 


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).