ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Джипитата отказват да ваксинират за хепатит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 31.08.2006Коментари (2)1039
©
Общопрактикуващите лекари в кварталите „Столипиново" и „Шекер махала" в Пловдив категорично отказват да ваксинират против хепатит А ромското население там. Те не се чувстват длъжни, тъй като имунизацията не е задължителна и поставянето на ваксината не се плаща от здравната каса. Директорът на РИОКОЗ д-р Ани Егинлиян обаче обясни, че министър Радослав Гайдарски всеки момент ще разпореди със заповед извънредни имунизации.

В „Столипиново" има над 7000 деца и на един лекар се падат средно по около 500 проби за ваксинации. Лекарите смятат, че задачата е непосилна и че това означава да изоставят обслужването на останалите си пациенти. От МЗ обясниха, че на личните лекари ще помагат мобилни екипи от РИОКОЗ.

Ваксинирането ще започне след 20 септември, съобщи шефът на противоепидемичния отдел на МЗ Ангел Кунчев. Спад на случаите може да има в края на октомври, дотогава ще има още заразени. Заболеваемостта от хепатит А в Пловдив продължава да се увеличава. За една седмица са открити 153 болни от жълтеница, от които 99 в Пловдив.
Гайдарски пък обясни, че само за няколко дни от "Столипиново" са изнесени 40 тона боклук. "На места сметта е по 1 метър, може да се влезе не с обувки, а с кокили", поясни той.

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
Епидемичен взрив от хепатит А е регистриран и сред 6 работещи и живеещи в местностите Чиракмана и Дълбока край Каварна, съобщи МЗ. Двама от заразените са работели за мидената ферма в Дълбока - сервитьорка към ресторанта и шофьор. Болните са отстранени от работа, издирени са всички контактни, други заразени там няма, направена е дезинфекция, обясни Ангел Кунчев. Няма съмнения за продукцията, фермата не е затворена, допълни той. Информацията е на вестник "Сега".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
АНОНИМЕН
на 31.08.2006 г.
0
 
 
А ТО ОСТАНА ЛИ *ЛЕКАРСКА*ЧАСТ В ДЕЙНОСТТА ИМ?
анонимен
на 31.08.2006 г.
0
 
 
Писна ни от тези мързеливи ЕТ джипита.Като е непосилна за тях тази задача,която застрашава целия град от епидемия,да се откажат от лекарската професия и да използват само търговската част от фирмената си дейност.Здравната каса и ХЕИ в Пловдив да предприеме санкции срещу Медицинския център в кв."Изгрев",за допускане и разпространение на епидемията,заплатите да се пренасочат към болничното заведение,което лекува тези хора.В противен случай оставаме с впечатление че не болниците,а джипитата източват здравната каса и то безотговорно и нагло.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: