EVN се насочва към екопроекти у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 18.12.2007
1104
Ново дружество за реализиране на енергийни екопроекти в България е създала австрийската компания EVN, която у нас притежава електроразпределителната мрежа в югоизточната част на страната, а от петък и "Топлофикация" - Пловдив. Това съобщи Щефан Шишковиц, регионален мениджър на компанията.

"EVN Натюр Крафт" в момента подготвя проекти за инвестиции във възобновяеми енергийни източници - биомаса, вятърни и фотоволтаични генератори.

Покрай придобиването на пловдивското парно, EVN разработва два нови инвестиционни проекта - единият е за изграждане на когенерация за производство на топло- и електроенергия, другият е за съвсем нова електроцентрала. Когенерацията с мощност 34 МВ ще е на стойност между 27 и 30 млн. евро и от високоефективната газова турбина ще се спестяват 60 хил.т въглеродни емисии годишно. Проектът за нова електроцентрала с мощност от 400 МВ в момента се разработва и по груби оценки ще струва между 270- 300 млн. евро.



Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Родители от Пловдив в безизходица заради безкрайните ремонти
Пловдив е на второ място в страната по поскъпване на жилищата
Проверяват спешно всички шахти в Пловдив заради загиналия колоезд...
Започва Международен технически панаир 2024
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
До една година Пловдив ще има нов музей


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).