EVN ще си сътрудничи с Професионалната гимназия по електротехника и електроника

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:58 / 04.10.2013
3270
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От октомври 2013 г. ЕVN България Електроразпределение и Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) - Пловдив стартират съвместно сътрудничество. Сключеният Договор за производствена практика беше подписан от Роналд Брехелмахер и Костадин Величков, членове на ръководството на EVN България Електроразпределение и Стоянка Анастасова, директор на ПГЕЕ - Пловдив. Продължителността на споразумението е за една учебна година.

В рамките на сключеното споразумение ЕVN България Електроразпределение предоставя възможност на ученици от професионалната гимназия да провеждат практика в дружеството в условията на реална работа среда. Стаж в ЕVN България Електроразпределение ще провеждат шест ученици от 12-ти клас на специалност "Електрообзавеждане на производството" на ПГЕЕ - Пловдив.

Стажът е с продължителност от октомври 2013 г. до април 2014 г. Практическите занимания ще се извършват по разработен от експерти на ЕVN България Електроразпределение учебен план, съобразен с потребностите за практика на учениците и със спецификата на дейност на дружеството. Участниците ще имат възможност да стажуват в технически отдели и енергоцентрове по места като по този начин ще се запознаят с дейности по различни проекти за поддържане на електроразпределителната мрежа и съоръжения, както и да придобият различни технически умения.

Чрез сътрудничеството с ПГЕЕ - Пловдив ЕVN България Електроразпределение дава възможност на учениците да допълнят теоретичните си знания с практически умения. Всеки успешно преминал практиката ще получи сертификат от дружеството за завършен стаж.

Сключеното споразумение на ЕVN България Електроразпределение с професионалната гимназия продължава стремежа на дружеството да си взаимодейства с учебни заведения в Югоизточна България. През ноември 2011 г. дружеството оборудва специализиран кабинет по "Електроенергетика" и учебен полигон в ПГЕЕ - Сливен.

Активно е сътрудничеството на EVN България и с висши учебни заведения, като до момента дружеството има подписани меморандуми за сътрудничество общо с 3 висши учебни заведения в България.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).