ЕВН учи второкласници на енергоспестяване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:20 / 22.04.2009
767
Съвместната инициатива с НУ "Христо Ботев" в Пловдив по повод Деня на Земята подема ЕВН като е част от ангажиментите си, свързани с енергоспестяването.

Във вторите класове на учениците ще се предостави информация за начините за рационално използване на електричеството, както и за енергийна ефективност. На децата ще бъдат предоставени информационни материали на тази тема, ще бъдат организирани занимания и състезание за рисунка по темата "Аз и моето семейство пестим енергия" с награди.

Пестенето на енергийните ресурси отдавна e процес на възпитание от най-ранна детска възраст в много страни по света. Да имаш, не означава да пилееш. Всеки може да допринесе с малко усилие за опазване на околната среда, което е от полза и за семейния бюджет.

Чрез съвместната инициатива с НУ "Христо Ботев" EVN цели да насочи вниманието на децата и учителите към темата енергия и енергоспестяване по забавен и развлекателен начин. Считаме, че с това се дава възможност да се постави начало на дългосрочни контакти с училищата и възможност за последващо развитие на съвместната ни дейност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).