Единствено по рода си събитие се проведе на най-уникалния стадион в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:30 / 19.10.2024
1982
Над 350 участници събра първото издание на "Училищни игри на волята", организирано от община Пловдив. То се проведе днес на стадион "Пловдив“ и в него се включиха представителни отбори от 22 учебни заведения.

В началото участниците и гостите бяха приветствани от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов и от началника на отдел "Спорт и младежки дейности“ Иван Запрянов.

Всяко от училищата бе представено от 16 състезатели - по 8 от всяка възрастова група (4 момчета и 4 момичета). Състезанието премина под формата на щафетни игри с 8 функционални и лекоатлетически упражнения за бързина и сила, в две възрастови групи – 7-9 клас и 10-12 клас.

Отборът на Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов“ стана първият победител в "Училищни игри на волята“ в Пловдив. На второ място се класираха участниците от Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“, а на трето – Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери“.

Училищата, класирани на първите 3 места, получават парична награда – съответно по 2000, 1500 и 1000 лева.

Участниците в първите "Училищни игри на волята“, организирани от Община Пловдив, бяха подкрепяни от звезди от популярното риалити.

"Целта ни е да популяризираме спорта и движението сред младите като превенция срещу затлъстяването и вредните влияние, а амбицията ни е догодина да разширим обхвата на състезанието“, заяви Иван Запрянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В София и Пловдив увеличението е дори под средното за страната
Пловдивчанка: Това, което се твърди за убитата от 14-годишния си ...
ЕVN с полезни съвети преди отоплителния сезон
За да бъдеш добър лекар, са нужни няколко неща
Костадин Димитров: Ремонтите, възложени от община Пловдив, се изп...
И пловдивчани се включиха в Похода на свободата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).