ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Една алтернативна версия за пожара в Цалапица
©
Преди седмица два привидно несвързани пожара обгазиха Пловдив. Това обаче не бяха традиционните пожари, възникващи в кв. "Столипиново“ от горене на кабели и гуми. Горя дворът на ОП "Чистота“. Точно предприятието, което трябва да се грижи за чистотата и за чистия въздух в града ни.

Официално до днес не бяхме чули какви са причините за тези пожари. Неофициално обаче в града се коментира една доста правдоподобна версия, която си струва да бъде проверена. Именно нея официализираме сега с цялата ѝ условност.

Версията на заместник-кмета Иван Стоянов, изложена пред медиите, е, че на камерите в ОП "Чистота“ се вижда човек. Това, което свободно обаче се коментира в предприятието, е, че човекът е служител на ОП "Чистота“ и е изпитвал нормалната човешка необходимост да отиде до тоалетна. В базата на ОП "Чистота“ се инвестираха над 4 млн. лева през последния мандат, но се оказва, че основни нужди на служителите не могат да бъдат удовлетворени. И като няма къде, това се случва в периметъра на струпаните отпадъци. Цялата работа накрая завършва с хвърлен фас.

Това е сравнително лесно проверимо, записите от камерите са налични. Възникват обаче няколко въпроса. Има ли лицензирана площадка за събиране на горими отпадъци в ОП "Чистота“? Кога е издадено разрешителното? За какъв вид и обем отпадъци става въпрос? Как се осигурява охраната и съхранението им? Колко е разрешеният престой преди депонирането им на сметище? Как се извършва обучението по охрана на труда?

Въпросите са сериозни и директорът Десислава Георгиева и ресорният заместник-кмет Иван Стоянов дължат отговори.

"Цалапица“. Отново версията на заместник-кмета Иван Стоянов е, че е "преминал летящ горящ обект над билото на депото и пада вътре“. Трябва да е било комета, друг обект не би имал такива способности. От "Чистота“ показаха запис на "запалването“, но това, което се вижда, че лети, по-скоро прилича на летящо насекомо, снимано от камера в нощен режим, освен това траекторията на полета не съвпада много с версията на институцията. Има обаче и алтернативна версия, която също се коментира под сурдинка. А тя е, че в паниката си представители на общината извозват загасените отпадъци на депото в с. Цалапица. Но както и може да се предполага, останал въглен разпалва пожара и там.

Хронологично тук има пълно съвпадение на тази последователност. Пожарът в ОП "Чистота“ е на 11-ти, а в депото в с. Цалапица е на 12-ти октомври през нощта.

Лесно може да се провери къде са закарани отпадъците от пожара в базата на ОП "Чистота“. Ако са на депото в с. Цалапица – то това е поредното нарушение. То е само за битови отпадъци.

Това е версия, която не бива да бъде пренебрегвана. Пловдивчани трябва да знаят истината за това как се управлява градът и как управниците пазят живота и здравето ни.

Надяваме се на аргументирано опровержение, иначе оставките биха били най-малкото. Очакваме официален отговор на всички поставени от нас въпроси.


Още по темата: общо новини по темата: 39
16.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва ни вишка с картечар на такива места , а в Столипиново окопи, тежка бронирана техника и пак картечари
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ако видите тази жена, обадете се веднага в полицията
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: