Една от най-неприятните павирани улици в Пловдив отива в историята

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
12:39 / 03.06.2024
21901
Строителните фирми, които работят в района на улица "Царевец" в "Западен", имат комуникация помежду си, заяви кметът Костадин Димитров, предава Plovdiv24.bg.

"Бяхме възложили на "Парсек“ миналата седмица да са напуснали обекта в тяхната част, както бяха поели ангажимент. Макар и няколко дни по-късно, те го напуснаха. 

"София асфалт“ са започнали да поставят асфалт. Ще има временна организация, така че да имаме възможност по-скоро да пуснем "Модър-Царевец“ – този желан от нас инфраструктурен обект, който се бави доста време" - коментира Димитров.

Всъщност става въпрос за трите шахти към проекта на ВиК за Южния обходен колектор, който се изгражда от консорциум "Еко проект - Пловдив", в чийто състав влизат три фирми. Едната от шахтите е на кръстовището на ул. "Царевец" и бул. "Хаджи Димитър", другите две са по самата "Царевец".

На кръстовището на "Царевец" и "Хаджи Димитър" вече е положен първият пласт асфалт. Реконструкцията на едноименната улица се прави от ДЗЗД "Царевец 22", в което участват софийските фирми "София асфалт" и "Вейл конструкции". Това всъщност е изпълнителят на завършения преди няколко месеца съседен обект - обновяване и реконструкция на бул. "Хаджи Димитър".

"Опитваме се да отворим кръстовището на "Солунска" и "Хаджи Димитър" до края на седмицата" - съобщи за Plovdiv24.bg Марин Янев - технически ръководител в част "Пътно строителство" в "София асфалт". Ремонтът на самата улица "Царевец" включва подмяна на цялата подземна и наземна инфраструктура в отсечката между бул. "Хаджи Димитър" и бул. "Свобода" - етап I. Дейностите трябва да бъдат свършени за 240 работни дни.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (266):
25.08.2024 Оправят улицата покрай най-голямата болница не само в Пловдив, но и в
България
13.08.2024 Поредна затворена улица в Пловдив
25.07.2024 Затворена до 7 юли? Нищо подобно - пореден неспазен срок в Пловдив
19.07.2024 Общината отговори на пловдивчанка докога ще чакаме "Модър-Царевец" да функционира правилно
08.07.2024 Част от район "Западен" утре без вода
17.06.2024 Затварят още една улица в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).