Едуард Сарафян: 78% искат стадион "Пловдив" да бъде ремонтиран

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:25 / 17.10.2011
4644
Интервю с Едуард Сарафян, кандидат за общински съветник от Коалиция "Кауза Пловдив", общински съветник в този мандат.

- Г-н Сарафян, защо Коалиция "Кауза Пловдив" е единствената и реална алтернатива на традиционния политически модел?

Единствена и реална, защото "Кауза Пловдив", за разлика от другите партии, стъпва на множество реализирани проекти и събития през последните 2 години от мандата, а не само на голи обещания и клишета, чийто стил е на всички партии.
Единствена и реална, защото е желан партньор от всички.
Единствена и реална, защото е закърмена да работи за Пловдив и България, а не за интересите на определена утвърдена партия.

- Защо само през последните 2 години? Нали мандатът е 4 години?

Защото в първата част от мандата управляващата тогава коалиция ГЕРБ - ВМРО в момент на жестокото си опиянение след изборната победа, реши, че има капацитета еднолично, при това забележете с 23 мандата от общо 51 в общинския съвет да управлява самостоятелно, като лежеше на комфорта от наследения бюджетен излишък от предходния мандат (2003 - 2007 г.) в размер на 30 млн. лева. След време сключеният политически брак по сметка между ГЕРБ и ВМРО беше разтрогнат с гръм и трясък и Пловдив беше поставен в положение на безпрецедентна изолация от страна на държавната власт. 

През 2009 г. кметът Славчо Атанасов направи един от най-добрите си управленски ходове и покани в своя екип човека с най-богат административен опит - Георги Титюков като заместник кмет "Спорт и младежка политика". И за 2 години в тази сфера се случиха чудеса. В спортни обекти и съоръжения се инвестираха над 6 млн. лева частни капитали.

- Какво Ви мотивира да направите анкета за стадион "Пловдив"?

През м. декември 2010 г. финансовият министър Симеон Дянков заяви, че са осигурени средства в размер на 140 млн. лева за изграждането на втори национален стадион в София. Забележете: 140 млн. за стадион - паметник, на който годишно може да има около 5-6 събития и всичко това в условията на тежка финансова криза. Мога да посоча и следния пример: през лятото на 2010 г. на официална футболна среща от европейските клубни турнири между отборите на Левски и Валенсия са присъствали едва 6000 зрители на националния стадион "Васил Левски". Буквално дни по-късно на стадион "Христо Ботев" на футболна среща от В група между Ботев и Асеновец посещаемостта е 7000 зрители. Своевременно ресорният зам.-кмет по спорт и младежка политика и сегашен лидер на "Кауза Пловдив", Георги Титюков, написа писмо до Министерски съвет, чрез което предложи тези средства да бъдат разпределени за ремонтирането и довършването на стадиони в градовете извън столицата, например: Варна, Русе, Бургас, Стара Загора и естествено 20 млн. лева за довършването на стадион Пловдив, като по този начин съвместно с Румъния нашата страна да кандидатства за домакин на Европейско първенство по футбол.

- Какви са резултатите от допитването за стадион "Пловдив"?

78% от анкетираните са категорични, че стадион "Пловдив" трябва да бъде ремонтиран и довършен, а 22% предлагат да бъде съборен и изграден отново. За жалост все още не са преведени средствата за конструктивната експертиза, която ясно и категорично ще отчете реалното състоянието на основите. Според хората участвали в проектирането и изграждането му, здравината на стадион Пловдив може да се сравни с тази на мавзолея.

- Защо Коалиция "Кауза Пловдив" е желан от всички партньор?

Защото е напълно прогнозируем и на 100 % коректен партньор. Всички знаят, че стиснем ли си ръцете с някого сме твърди и почтени до край! Най-добрият пример, който мога да посоча е свързан с датата 17. 09. 2008 г., когато смениха тогавашния председател на общинския съвет - Йордан Кюмюрджиев. Тогава представителите на сегашната Коалиция "Кауза Пловдив" не се подадоха на никакви изкушения и не участваха в преврата срещу него. Това може да се докаже категорично, макар и вотът да беше таен.

- Каква е гаранцията, че Коалиция "Кауза Пловдив" няма да работи за интересите на определени партии, като самата тя е създадена от три политически структури в лицето на ПП "Кауза България", ПП "Новото време" и ПП "Общество за нова България"?

Основната гаранция се състои в това, че мнозина от кандидатите и най-вече тези в челото на листата не са членове на политически партии, а са надпартийни кандидатури. Тоест кандидатури на Пловдив без зависимости. Именно ние отхвърлихме предложение, което съдържаше извинение към Турция, затова, че Пловдив е първата община признала геноцида над арменския народ.


Виж коментарите (5)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).