Eко Глобал продадена тайно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:52 / 20.12.2006
3642
Районна прокуратура Пловдив е разпоредила проверка за документни престъпления свързани със скритата продажба на фирмата за чистота Еко Глобал АД.

Проверката е образувана срещу новия изпълнителен директор на дружеството Мария Ставрева / близка до бизнесмена Петър Станчев и председателя на съвета на директорите Георги Кичуков. Двамата са избрани на заседание на Съвета на директорите на Еко Глобал на 3-ти декември и с решение на Смолянския окръжен съд от 13-ти този месец се вписват промените в управлението на дружеството.

Според източници на Дарик радио, съдът / под председателството на окръжния съдия Радка Свиркова/ взима решение на основание на редица документи, част от които не съществуват, като например протокол за свикване на извънредно общо събрание на акционерите.

Ден по-късно, със запорно съобщение на съдебен изпълнител, Пловдив спира изпълнението на решението на окръжния съд в Смолян като недопустимо. Със същият документ се уведомява, че легитимни представители на Еко Глобал са Брейнсторм 2001 ЕООД и Веселин Джостов.

Според данни от устава на дружеството, 32 000 бр. Акции от капитала на Еко Глобал са притежание на Иван Личев, който по информация на Дарик радио до скоро е работил като шофъор във дружеството. Съответно Екологичен завод АД и Комунал ООД притежават по 1 500 акции. За решението на Смолянския окръжен съд е сезиран Висшия съдебен съвет и Главна прокуратура.

По неофициална информация, разследваните за документни престъпления Мария Ставрева, Георги Кичуков и Иван Личев се укриват от разследващите органи и до момента не са предоставили нито един оригинал от цитираните в решението на съда удостоверения, протоколи, пълномощни и декларации.

За престъпление по чл.212 от НК законът предвижда от 10-30 години лишаване от свобода.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).