“Еко Глобал” ще чисти “Южен”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:24 / 29.06.2006
1267
“Еко Глобал”АД e първата избрана фирма, която ще извършва сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане на чистотата, зимно поддържане и снегопочистване на територията на район “Южен”, съобщават от пресцентър на общината. 40% процента от изпълнението на поръчката поема фирма “Чистота”ЕООД.

Втората фирма-кандидат – “Нелсен – Чистота”ЕООД от Стара Загора, е отстранена от по-нататъшно участие, защото е представила оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на възложителя – липсва разрешение от РИОСВ за използване на посочената от фирмата площадка за съхранение на отпадъци. Допълнителна пречка е и, че “Нелсен – Чистота”ЕООД не е изпълнявала до момента такава дейност в град с подобно териториално делене, като Пловдив.

Съгласно предварителните условия победителят трябва да поеме задължение за разкриване на работни места, като поне 30% от тези места трябва да бъдат заети от живущи в район “Южен”.

Спечелилата фирма е декларирала 95% от заетите да бъдат от този район.

От фирма “Еко Глобал” съобщават, че поемат допълнителни ангажименти за повишена кратност на метене и миене спрямо сегашното състояние, включително влизане във вътрешнокларталните улици за ръчно и машинно метене. Дават гаранции също за поддържане на чистотата около местата на контейнерите и почистване на определените в договора междублокови пространства. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).