Еко фест и почистване на зелените площи за настъпващата пролет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 19.03.2009
1372
С традиционно почистване на зелените площи в града и провеждането на Еко фестивал Гражданска инициатива за Зелен Пловдив ще отбележи настъпването на пролетта. На 22 март ще се проведе организирано почистване на терените около река Марица, което ще стартира в 10 ч. от кулата на Гребната база.

Еко фестивал Пловдив 2009 ще се проведе на 27 и 28 март в Баня Старинна. Той се организира от гражданска група "Природен рай" за втора поредна година. Очаква се фестивалът да бъде един вълнуващ синтез между изкуство и екологично мислене. Поради растящия проблем с неразградимите отпадъци, акцент на тазгодишната инициатива ще бъде ревюто на пазарски торбички за многократна употреба, което ще се проведе на 28 март от 18 ч. На 27 март от 13:30 часа фестивалът ще стартира с церемония по награждаване на най-красиво изрисувания училищен двор на екологична тематика. В ранния следобед на 28-и в Баня Старинна ще бъдат изнесени редица презентации от водещи екологични организации, като Зелени Балкани, БДЗП, Граждани за Рила и Коалиция "За да остане природа в България". По време и на двата фестивални дни ще има разнообразна музикална програма с изпълнения на живо от новоизгряващи млади таланти. Посетителите на феста ще могат да се насладят на постоянните експозиции от фотографии и артистични инсталaции, както и да участват в интересни работилници и дискусии свързани с опазване на природата. В 20.30ч. на 28 март фестивалът символично ще отбележи и световният ден на Земята със светлинно шоу без електричество.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).