ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Екстри 5 в 1 за пациентите на болница "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 02.11.2012Коментари (5)3048
© Plovdiv24.bg
Болница "Пловдив" е първото лечебно заведение под тепетата, което инсталира модерна информационна развлекателна система, предоставяща комфорт на пациентите по време на престоя им в стационарите. Това съобщи директорът д-р Аргир Аргиров, след като подписа договор с фирмата изпълнител. От понеделник започва монтажът на оборудването, което се очаква да приключи до месец. 

Модулът включва телевизия с 40 цифрови канала, интернет, телефон, филми под наем и дава възможност да се четат вестници и списания. 

Във всяка болнична стая ще бъдат монтирани по 3 телевизионни приемника, като към всеки ще бъдат прикрепени слушалки. Така пациентът, който гледа мач от Шампионска лига, няма да пречи на съседа да проследи серия от любимия си филм или на друг, решил да говори в момента с децата си в Германия. Всеки болен ще има възможност самостоятелно, без да се съобразява с околните в стаята, да използва което и да е приложение по негов избор и по всяко време.

Единият от каналите ще излъчва програмата на МБАЛ "Пловдив", добре позната на пациентите, лежали в отделенията. Тя влючва филми, сързани с профлактиката на здравето. 

Освен развлекателни и информационни приложения системата предлага и медицински, насочени към персонала на болницата. Тя дава достъп на болния за аудио и видео връзка с дежурните сестри. Достатъчно е пациентът само да натисне едно копче, за да започне разговор с тях. А ако те отсъстват от стаята в момента, приложението пази информация за пропуснатото повикване и медиците ще могат да потърсят болния. Модулът дава възможност едновременно да се наблюдават 4-ма души в различни стаи. 
 
Пускането на системата става с ваучери, които ще се купуват от автомати, поставени в коридорите на лечебното заведение. Те са свързани с НАП и по този начин ще спазим и влязлото в сила от 1 ноември законово изискване, заяви директорът. Хора от персонала и от екип на фирмата, който ще се грижи за изправността на техниката, ще помага на болните да се снабдят с ваучери. Ползването на системата за час ще струва 1 лв, за 12 часа - 3 лв., за цяло денонощие - 3,50 лв., за 3 дни - 7 лв., а за 5 дни - 10 лв.

Новата придобивка не само че е напълно безплатна за болница "Пловдив", но и част от приходите от ваучерите ще влизат в касата на лечебното заведение. Първите смарт модули ще бъдат поставени в акушеро-гинекологичното отделение, където са бъдещите майки, казаха от болницата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2012 г.
0
 
 
Поредна глупост.Нима тежко болни и леко болни ,които са в една стая ще имат еднакво желание да гледат и слушат денонощно ТВ предавания. Това ще затрудни и работата на персонала. Една родилка ,с нормално раждане ,която се изписва след 3 дни престой ,би могла да не изпитва за този кратък срок чувството ,че е в петзвезден хотел , а не в лечебно заведение.Тези средства ,които ще бъдат превъртяни , е по-добре да се дадат за лекарства ,храна , консумативи и допълнително заплащане на здравните кадри.
+1
 
 
Кога най-после ,ще си оправят двора?Това беше обещано преди години,че ще бъде парк с алеи и пейки за отдих и разходки на болни които не са на легло и за посетители.Сега се е превърнало в пущинак със саморасли и място за продажба на цигари без бандерол и стока от "Капала чаршия ".
+1
 
 
Хитро. Щом има и интернет супер.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: