Екзотични стоки на последната борсова сесия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:53 / 27.02.2005
858
Екзотични за българския пазар стоки се появиха през изминалата седмица на Пловдивската стокова борса. За пръв път се предлагат жълто просо, канарско просо и сорго. Цените, поискани от продавачите, съответно са 250 лв/т, 800 лв./т и 108 лв./т. без ДДС.
Последната борсова сесия премина без ценови промени при котировките на основните хранителни стоки бял боб, леща грах, олио, брашно, обобщават брокерите. На борсата обаче имаше предимно оферти на продавачи, което е сигурен белег за суфицитност. Според наблюдателите отсъствието на купувачи не говори добре за платежоспособното търсене на българския търговец и потребител. При останалите стоки ситуацията е разнообразна. Например търси се суроватка на прах при цена 80 лв./т без ДДС, но предлагане липсва. При продуктите от растителен произход – маслодаен слънчоглед, пшеница и памук – има и предлагане и търсене, но маржовете между котировките “продава” и “купува” са значителни. Търсенето на памук е при ценово ниво от 600 евро/т без ДДС, но предлагането държи твърдо 1070 евро/т без ДДС. При хлебната пшеница котировките “продава” са в границите 200–192 лв/т без ДДС, но купувачите държат на ниво 160 лв/т без ДДС. При слънчогледа разминаването също е сериозно - котировката “купува” държи твърдо 380 лв/т без ДДС, а “продава” е 440 лв/т без ДДС. Ръжта се предлага на 175 лв/т, но засега насрещни котировки не са регистрирани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).