ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Есенният салон на изкуствата превръща Пловдив в огромна сцена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 21.08.2024Коментари (0)2087
©
Всяка година през септември първата българска Европейска столица на културата - Пловдив се превръща в огромна, кипяща от живот, открита сцена. Тогава започва Есенният салон на изкуствата! Това е най-големият културен формат под тепетата, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и други. Традиционно Есенния салон се организира от община Пловдив и многобройните си партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори, артисти. Десетки събития от всички жанрове ще зарадват пловдивчани и гости на града и през настоящата 2024 година, когато е 20-то издание на формата.   

Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата е винаги на 1 септември. Тази година ще се случи на Античния театър в Пловдив от 21 часа  с концерт на Васил Петров "30 години в музиката“. 

Обичаният джазмен с кадифен глас, когото наричат "българския Франк Синатра“ ще поведе публиката в едно незабравимо музикално пътешествие с най-великите класики и хитове на всички времена.

Васил Петров ще отбележи 30 години на сцена, заедно със Симфониета - Враца с диригент маестро Христо Павлов. Специален гост в програмата е младата и талантлива цигуларка Зорница Иларионова. Тя ще партнира на Васил Петров в няколко песни и ще представи класически и филмови теми. За джаз линията ще се грижат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни). Билети се продават онлайн в системата на ARTicket : https://articket.eu/event/582.

През този наситен с емоции и събития месец, а и в следващите октомври и ноември, публиката ще има неограничен избор между изкуства и жанрове. В рамките на салона ще се насладим на множество фестивали, сред които са Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът“ XXVIII издание, XVII Тридневен PolineROOOCK festival, Фестивал "Изкуство без граници и възраст“, Камерна сцена Пловдив, Х Пловдив Джаз Фест, TheatAir – фестивален модул за улични изкуства, Фасада видео фестивал, Десето издание на Международен кино-литературен фестивал Синелибри 2024, Фестивал Тракийски мистерии 2024, както и традиционните Празници на Стария град 2024. Продължава и есенната програма на Opera Open 2024.

Ще има много изложби - Национални есенни изложби Пловдив’ 2024 - "Приземяване“, Х Юбилейна изложба от Международен пленер "Диалог - рисунка голям формат“, ХХХ-то издание на Седмица на съвременното изкуство’ 2024, Традиционна изложба "15 x 5“ и много други. Две много специални изложби  е подготвила ГХГ – Пловдив. Изложба на Йоан Левиев (1934 – 1994) по повод 90 години от рождението на художника и възпоменателна изложба живопис на Таню Митев (1944 – 2020) по повод 80 години от рождението на художника.

Както всяка година ще проследим Международни фотографски срещи’ 2024" Цвят - Реалност -Въображение“, XI Международен фото салон Пловдив’ 2024.

Предстоят и много концерти – "10 години заедно“ на Сдружение "Арт Войс Център“ с гост Любо Киров и водещ – Ненчо Балабанов, концерт с кауза:  "С песен и стих в сърцата“,  "Тоника СВ“, спектакъл на НФА "Филип Кутев“, както и гала спектакъл "50 години Фолклорен ансамбъл "Тракия“. Ще чуем и видим концертите на световни изпълнители като MONO Inc, PAIN OF SALVATION + Klone + Me And My Devil, както и третият от Музикален форум Music of the Ages -концерт на Ihsahn.

За любителите на литературата е програмата на "Пловдив чете“, награждаването на XIV Национален конкурс за поезия "Добромир Тонев“, събитията по повод 105 години от рождението на Николай Хайтов, изявите на Дружество на писателите - Пловдив и др.

През месеца честваме и две важни годишнини - 139 години от Съединението на България и Празник на град Пловдив ( 6 септември) и Ден на Независимостта ( 22 септември).

 Ще видим специална програма с участници от Бургас, които ще гостуват в Пловдив на базата на подписаното Споразумение за сътрудничество между общините Пловдив и Бургас в сферата на културата и туризма.

Информирайте се за събитията с вход свободен!

За събитията с билети, посетете касите града: Билетен център пред Община Пловдив, касата МаскАрт в ДК "Борис Христов, каса  на Опера Пловдив, каса на Драматичен театър – Пловдив, каса в Туристически информационен център на Римския стадион, каса на Античен театър (от страната на АМТИИ), както и в платформите за продажба на билети.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: