Ето ги новите BMW-та на МВР-Пловдив, полицаи проведоха открити беседи с граждани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:42 / 29.06.2024
5651
С решение на правителството на Република България 29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. По повод днешната дата в Пловдив служители от сектор "Пътна полиция“ проведоха открити беседи с граждани по темата за сигурността и правилното поведение на пътя.

За времето от 10 ч. до 12 ч. униформените бяха позиционирани с двата високоскоростни служебни автомобила "БМВ“ зад централните трибуни на гребния канал.

Всеки, който имаше интерес, научи от пътните полицаи кои са най-честите причини за възникване на катастрофи, какви санкции се налагат на нарушителите и как полицията действа, за да осигури безопасността на участниците в движението.

Със съдействието на Български червен кръст бяха представени основните методи да оказване на долекарска помощ на пострадал в катастрофа, а някои шофьори изпробваха очилата, които симулират дезориентацията и изкривяването на зрението при употреба на алкохол.

С две инициативи днес се включиха и колегите им от Карлово. На едно от кръстовищата в подбалканския град те отправиха към малчугани важни препоръки как да пресичат безопасно улицата, къде и с каква екипировка да карат велосипедите си. Оказа се, че повечето деца са запознати с основните правила за движение и ги изпълняват съвестно, заедно със своите родители и по-възрастни близки.

С особен интерес момченцата и момиченцата разгледаха патрулния автомобил и оборудването, с което служителите на реда работят на терен. Междувременно на изхода на Сопот, в посока село Анево, бе изграден контролно пропускателен пункт, на който спрените водачи получиха съвети за повишено внимание, дисциплина, толерантност и отговорност на пътя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Уникални кадри от дрон на Бетонния мост, гледката е като от апока...
69-годишна жена се яви на изпит в МУ-Пловдив
Автобус на пловдивска транспортна фирма се вряза в стълб
Започва се! В Пловдив пенсионират възрастни директорки на градини...
Момче от Пловдив е спасило 16 човешки живота на морето!
МВР Пловдив: Жена и дете са в тежко състояние след два различни и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).