Ето го Петър, измамил жестоко пенсионери в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:02 / 02.08.2024
6148
Както Plovdiv24.bg ви информира по-рано днес, криминалисти от областната дирекция на МВР задържаха рецидивист, откраднал по измамлив начин пари от възрастни хора в Пловдив. Преди минути Петър Станев бе доведен с белезници в Пловдивския районне съд.

Според получените в Трето РУ последователни сигнали миналата седмица, жертви на посегателствата станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена.

В домовете си те допуснали непознат, който в единия случай се представил за полицай, а в другия – за социален работник. Предлогът за посещенията му, обаче, бил един и същ – с цел да предпази жилищата им от кражби, трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Така, въвличайки в заблуда двамата пенсионери, извършителят отнел общо над 2400 евро и 2000 лева. При проведените активни оперативни и изидривателни действия служителите влезли в дирите на 47-годишен мъж от Каварна, с множество регистрации в полицията и присъди.

Допълнително е изяснено, че посегателствата в областния град той извършил няколко дни след излизането си от затвора. Събраните материали по образуваните две досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, като на мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).