ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фалшив оцет застрашава туршиите на пловдивчани | ||||||
| ||||||
Според проф. Пантелей Денев от Университета по хранителни технологии в Пловдив дори да не е истински винен или ябълков, оцетът не е вреден за здравето на човек, тъй като в него има киселина, каквато е лимонената киселина и тя не е вредна. Но от нея не става туршия, уточни професорът. Във винения оцет има оцетна киселина, която е консервант. А в другите киселини, предназначени за хранителни цели, има млечно-кисела ферментация, в която зеленчуците омекват и туршията се разваля, твърди проф. Денев. Според него, логично е при тази липса на грозде тази година да няма суровина за производство на оцет. Но по-коректно от страна на производителите би било да пишат на етикета, че това е оцет, който не може да се ползва за туршии, а само за овкусяване. "Проблем при една проверка би било, ако има несъответствие между етикета и съдържанието", каза още професор Денев. Източник: радио "Фокус" |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 21.10.2014 г.
0
на 20.10.2014 г.
+4
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Радина и Деян Донков отново заедно
12:08 / 01.12.2024
Димитър Маринов от филма за Гунди: До три години всичко ще се промени
12:19 / 30.11.2024
Пиле няма да може да прехвръкне в тази част на Пловдив
16:56 / 30.11.2024
Роден е на днешния ден през 1979 г., наскоро призна за голям порок
16:44 / 30.11.2024
Някои от най-трудните думи за писане в българския език
10:39 / 01.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета