Фалшиви винетки продават улични търговци в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 28.01.2005
728
Фалшиви винетки се пласират от улични търговци в Пловдив, алармираха от ДЗИ. Застрахователите получили сигнал за измамата от граждани, които си купили невалидни стикери. Според ужилените мошениците се представяли за служители на ДЗИ и обикаляли да продават винетки и по домовете на хората. Вече успели да измамят доста народ, защото предлагали стикерите с 2 лева по-евтино, отколкото е цената им на специализираните гишета. Стойността на годишните винетки е 54 лева. Месечната и седмичната струват съответно по 10 и 4 лева, припомниха от застрахователния институт. В Пловдив ДЗИ има сключени договори за продажби с 85 пункта, които са обозначени със специални лепенки. Консорциумът "ДЗИ Транс" има сключени договори за разпространение на стикерите с бензиностанциите ОМВ, "Еврофутбол", Съюза на българските автомобилисти (СБА). Лепенките могат да се купуват и от всички клонове на ДЗИ.
Никой друг освен специализираните гишета няма право да продава винетки, каза Панайот Филипов, който е член на Управителния съвет на ДЗИ Банк. Той допълни, че засега няма сигнали за разпространение на фалшиви винетки. Ако стикерите се продават под цената върху тях, със сигурност става въпрос за измама, категоричен бе Филипов. Информацията е на в-к "Стандарт".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).