Фирма "Нигал 7" ЕООД изпълни проект BGENERGY-2.003-0022 "Енергийна ефективност в "Нигал 7" ЕООД"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 02.07.2024
2115
На 30.06.2024г. приключи изпълнението на проект BGENERGY-2.003-0022 “Енергийна ефективност в "Нигал 7" ЕООД“. С безвъзмездната финансова помощ са изпълнени мерки за повишаване на енергийната ефективност на предприятието, чрез закупуване на 2 полухидравлични шприц машини и 1 електрическа шприц машина, поставена е Фотоволтаична инсталация от 12 KW и е внедрена система за измерване и контрол на потреблението на енергия. Чрез изпълнението на проекта са постигнати следните резултати:

• Повишаване на производството на енергия от възобновяеми източници - чрез инсталиране на фотоволтаична централа за производство на ВЕИ за захранване на предвидените по проекта машини;

• Подобряване на енергийната ефективност в индустрията - чрез закупуване на машини със значително по-ниска консумация на енергия, по-висока производителност и бързина, както и екологоориентирани, с допълнение използване на ВЕИ за тяхното захранване.

• Повишаване на експертния капацитет в областта на възобновяемата енергия, енергийната ефективност и управлението на енергия.

Конкретно синергията е постигната и с намаляване на икономическите и социалните различия в ЕИП и за укрепване на двустранните отношения между страните-донори и държавите бенефициенти, чрез изграждане на дългосрочно партньорство с представител на страна-донор и бенефициента. Икономическите различия са намалени с въвеждане на нови технологични решения, отличаващи се с енергийна ефективност, иновативност както и внедряване на ВЕИ за захранване на новите машини. Прилагането на тези методи съчетано с експертизата на вече изградени централи в страната донор, придружени с експертен капацитет на Партньора способстват за намаляване на социалните различия.

Предоставената безвъзмездна финансова помощ по проекта възлиза на 378 000.29 лева, представляващи 41,47 % от общата стойност на проекта: 911 502.28 лева. Изпълнението на проекта стартира от 19.05.2023 г. и финализира на 30.06.2024 г.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ , процедура BGENERGY-2.003 "Енергийна ефективност в индустрията“

Настоящата публикация е извършена в рамките на Проект BGENERGY-2.003-0022 “Енергийна ефективност в "Нигал 7“ ЕООД“, финансиран от Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "Нигал 7“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официално становище на Програмния оператор на ФМ на ЕИП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Очевидци: Възрастен човек почина на улица в Пловдив
От Пловдивската пожарна съобщиха добрата новина за разразилия се ...
Много настроение в центъра на Пловдив
Жена почина след АГ операция в Пловдив, две деца останаха без май...
Пловдивски учени създадоха прототип на човешка кожа!
Далаверите на диригента и ортаците му: Нанесени са щети за страшн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).