Фирмите ще бъдат обслужвани според внесената такса смет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:19 / 20.03.2006
885
По-справедлива схема за обслужване на фирмите въвежда общинското предприятие “Чистота”, което отговаря за пловдивския район “Южен”. Събирането и извозването на сметта ще става според размера на внесената такса смет. Колкото по-голяма е сумата, толкова по-често ще бъдат почиствани контейнерите.

Изискахме от общината информация коя фирма колко такса смет е платила, за да й предоставим услуга, адекватна на парите, които е дала, съобщиха от “Чистота”. Това ще е от полза за фирмите, които не заявяват контейнери, а плащат таксата въз основа на данъчната оценка на имота си. Досега всички бяха обслужвани еднакво, тъй като данъчната администрация отказваше да предоставя данни за внесения налог, но той вече се събира от общината и можем да видим постъпленията от отделните фирми, поясниха от “Чистота”. И добавиха, че ще спазват стриктно изискванията за конфиденциалност на информацията.

Разчетите колко пъти седмично да се изнасят контейнерите с отпадъци ще се правят според утвърдения ценоразпис за сметосъбиране и сметоизвозване. Срещу по-голяма сума за такса смет, това ще се прави по-често.

С новата схема ще се избегнат споровете за качеството на обслужване. Досега в подобни ситуации недоволните предоставяха копие от квитанцията за платена такса смет, за да се изчисли колко курса им дължи комуналната фирма. Сега няма да е нужно да правят това, тъй като ще знаем кой колко е внесъл и какво обслужване трябва да получи срещу парите си, казаха от “Чистота”, в чийто периметър е цялата Южна индустриална зона на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).