Фламенко пиано, френски контрабас и кавала на Теодосий Спасов на "Пловдивски джаз вечери"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 30.09.2013
1991
Фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал могат да чуят пловдивските, а и не само, фенове на международния фестивал "Пловдивски джаз вечери", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието стартира на 3 октомври от 19:00 часа в Дома на културата "Борис Христов" и продължава три дни.

9-то издание на фестивала събира български и чуждестранни музиканти и обхваща различни стилове в джаза - от традиционен през фламенко и прогресив рок-джаз.

Едно от задължителните имена, което ще даде и старт на музикалните празници в Пловдив, е авторският проект на добре познатия, особено за пловдивската публика, пианист  Милен Кукошаров, свирил с имена като Ерман Оливера, Франки Моралес, Христо Йоцов, Теодосий Спасов, Dephazz и формациите Бразил Акустик и Tumbaito.

"Това е увлекателен проект с плънка от джаз, фънк и рок", каза Иван Минчев, мениджър на фестивала.

В първата вечер на "Пловдивски джаз вечери" ще може да се насладим и на изпълненията на "другото лице" на кубинския джаз-пианист Рамон Вале, Ернесто Симпсън - барабани и Омал Родригез Калво - контрабас.

Джаз квартетът Opus 4 в състав Петър Момчев-саксофон, Любо Цанев-пиано, Димитър Карамфилов-контрабас и Боби Петров-барабани ще открие втория ден на фестивала отново в 19 часа.

"Фрий Фламенко Трио" с участието на Теодосий Спасов, Давид Пеня Дорантес и Рено Гарсия Фонс ще чуят джаз меломаните още във вечерта на 4 октомври.

Пианото на Давид Пеня влиза в музикален диалог с петструнния контрабас на Рено Гарсия, водено в това изкушение от кавала на Теодосий Спасов. Някои дори считат, че Теодосий леко обърква утвърдените представи, внушавайки усещането, че кавалът е създаден специално за фламенкото. Три музикални свята се срещат, разпознават се в джаза и започват да редята приказката, която се ражда в Андалусия и извън всякаква географска логика достига до Балканите и поема обратния път. По този пък тримата музиканти са съпътствани от барабаниста Хавиер Руибал, разказаха още организаторите.

Билети се продават на касата пред Общината и в Дома на културата. Всеки ден от 11:00 часа участниците във фестивала ще дават пресконференции в хотел "Лайпциг".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).