Форум обсъжда интегриран план за градско развитие на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 03.09.2012
2007
Широк обществен форум ще се проведе утре, 04.09.2012 г., в хотел "Лайпциг". Събитието е свързано с пороекта "Интегриран план за градско развитие на Пловдив". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В пресконференцията от страната на възложителя ще вземат участие арх. Илко Николов - председател на ОбС Пловдив и инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет на Община Пловдив, а от страната на изпълнителя - арх. Белин Моллов.

Тема на форума е обсъждане на визията, стратегическите цели, приоритетите и зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив (ИПГВР - Пловдив), които след това ще бъдат внесени за приемане в Общинския съвет на 13.09.2012 г. Интегрираният план ще допринесе за определяне на посоката за развитие на града в съответствие с определени приоритети за възстановяване и доразвиване на определени градски зони или подсистеми на градската среда.

ИПГВР - Пловдив ще гарантира успешното участие на общината в усвояването на Структурните фондове на Европейския съюз в периода 2014 - 2020 г. Решаващо значение в процеса на разработването и прилагането на плана има навременното включване на всички ведомства, компании и организации, свързани с градското развитие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).