Фотопленер по повод Световния ден на Земята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:29 / 22.04.2013
771
РИОСВ-Пловдив организира фотопленер с участието на ученици от школата по фотография при Общинския детски комплекс-Пловдив по повод Световния ден на Земята - 22 април и Световния ден на биоразнообразието - 22 май. В защитената местност "Клувията - Дива вода", с. Бачково младите фотографи интерпретираха своето разбиране на темата на пленера "Средата, в която живеем и за която сме отговорни". В търсене на своите обекти те извървяха доста път в планината, която не беше най-гостоприемна в този ден. Резултат е над 300 снимки, с част от които ще бъде открита фотоизложба.

Целта на тази работна екскурзия беше допирът с природата да отвори сетивата на младежите за друг свят, за да усетят те и своята отговорност към него. Акцентите във фотосите са невероятните творения на средата, в която живеем и безотговорността ни към тази среда.

Световният ден на Земята тази година фокусира вниманието на жителите на планетата върху проявленията на климатичните промени. За повечето хора изменението на климата е далечен проблем, който трябва да се решава от специалистите. Но не са малко и хората, които вече търпят ефектите на тези промени. 

В решаването на проблема с промените на климата и последиците от тях има задачи за всички: за предприемачите, които виждат възможност в създаването на нова "зелена" икономика, за активистите, които предприемат действия и организират кампании за повишаване на осведомеността в своята общност, за инженерите, които проектират чисти технологии на бъдещето, за държавните служители, които подготвят закони за изменението на климата, както и за обикновените хора, които се ангажират и полагат усилия да живеем по един по-устойчив начин ден след ден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).