Френският посланик връчва дипломата на пълен отличник от УХТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 11.12.2013
2084
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще връчат дипломите на завършилите с отличен успех студенти от "Випуск 2013". Промоцията на 61-я випуск на единственото по рода си у нас висше учебно заведение ще се проведе на 13 декември 2013 година от 10.00 ч. в аула 205 на Университета по хранителни технологии. 434 бакалаври и 230 магистри изпраща "Випуск 2013". 23-ма бакалаври се дипломират с отличен успех, 70 са отличниците, придобилите магистърска степен. 

Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, който само преди месец бе в УХТ на разговор с академичното ръководство във връзка с развитието на френския департамент на ВУЗ-а, ще връчи дипломата на абсолютен отличник, който завършва специалността "Технология на ферментационните продукти", а ректорът проф. Кольо Динков - на останалите възпитаници на висшето учебно заведение, постигнали успех 6.00. По традиция заедно с дипломите си, младите хора ще получат парична награда, грамота и значка. 

"Университетът по хранителни технологии стои добре на пазара на труда. Между 60 и 70 процента от студентите, които са го завършили, се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение", посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).