ГЕРБ: Няколко омбудсмана и референдум за избора им

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:44 / 13.12.2006
1341
Бизнесмени, които искат да инвестират в развитието на производства в Източната индустриална зона са готови да финансират частично изработването на нов общ устройствен план за този район. Това съощи Георги Григоров от експертната работна група на гражданското сдружение ГЕРБ - Пловдив, която работи по разрешаване на проблемите, създавани от монополите. В момента всеки от бизнесмените плаща 8-10 пъти по-скъпо, отколкото това би струвало, ако бъде възложена обща разработка. Срещу частичното финансиране на плана, който би трябвало да бъде изработен по поръчка на общината, предприемачите би следвало да получат облекчения при плащането на местни данъци и такси за конкретен период. Това е нов формат на модела на публично - частно партньорство, посочи Георги Григоров. Той ще бъде официално предложен на общината.

Експерти на гражданските организации да получат право за участие в постоянните комисии на Общинския съвет, където се обсъждат решенията, и на съвещателен глас при гласуването им на сесии, предлагат от ГЕРБ. Това може да се регламентира с решение на Общинския съвет или с бъдеща промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация, посочи Цветковски. Той припомни, че от ГЕРБ ще предложат на съветниците да гласуват норматив, който да даде право и на гражданите също да внасят предложния в Общинския съвет. Сега местна законодателна инициатива имат само кметът и съветниците.

Сдружението предлага още кризата с избор на омбудсман да бъде разрешена с насрочването на първия местен референдум. В ГЕРБ ще подложат на открита дискусия и идеята си да бъдат избрани повече обществени защитници, които да бъдат профилирани в различни области – здравеопазване, образование и т.н. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).