Гаф на матурите в Пловдив с бланките за лични данни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:59 / 20.05.2009
1463
Гаф с броя на идентификационните бланки за лични данни доведе до тиха лудост директорите на две училища по време на вчерашната матура по избор. В СОУ "П. Яворов" формулярите били повече от броя на зрелостниците, а в същото време в СОУ "Симеон Велики" не достигали.

След бързо съвещание с просветния инспекторат несъответствието станало ясно и гафът бил разрешен. Разминаването по никакъв начин не се е отразило на учениците, нито е отнело от времето им за писане, увериха експерти. Вината за гафа не е в училищата, а в МОН, откъдето са сбъркали броя на бланките, запечатани в непрозрачни пликове.

От недобро качество на записа за матурата по английски се оплакаха от ЕГ "Иван Вазов". Наложило се консултантите да четат текста от задачата за слушане с разбиране, тъй като аудиовариантът бил лош. В гимназията се проведоха едновременно зрелостни изпити по всички езици, математика, география, химия и история. Същата напрегната ситуация стресира школските шефове и в други големи гимназии, където имаше матура по повече от пет предмета.

За разлика от тях обаче в училището за деца с увреден слух всичко мина като по вода, тъй като зрелостниците бяха само 9 и всички до един се явяваха на математика. Това е предметът, по който се чувствали най-подготвени и правили тренинги. На работното място на всеки имаше инструктаж.

До късно вечерта директори чакаха на опашка, за да предадат изпитните материали в гимназията по електротехника.



Източник: в. "Труд - Пловдив"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).