ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Гербера" вдига нов комплекс в Марково
Автор: Диана Бикова 08:36 / 24.07.2024Коментари (5)22633
© Google
Нов модерен жилищен комплекс планира да изгради пловдивската строителна фирма "Гербера" ООД в местността "Захаридево" на село Марково. Намерението на инвеститора е в няколко собствени имота с обща площ 3638 кв. м. да се построят две четириетажни  блокчета с височина до 12 метра, научи Plovdiv24.bg.

Инвеститорът предвижда промяна на устройствената зона от Жм (жилищна малкоетажна зона със свободно или свързано парцеларно застрояване) в Жк (предимно жилищна устройствена зона с преобладаващо комплексно застрояване), както и устройствените показатели по отношение на височина, плътност и интензивност на застрояване. Отреждането на новообразувания урегулиран поземлен имот се променя от "жилищно строителство" на "комплексно жилищно строителство" и ще бъде изработен комплексен проект за комплексно жилищно строителство и подземни гаражи. 

При изграждането ще се спазят следните устройствени показатели: до 4 етажа, височина до 12 метра, плътност на застрояването при норматив до 50% ще се постигне 40%, интензивност при норма до 2.0 ще бъде 1.25, а озеленяването при минимум 40% ще е минимум 42%. 

Всяка от двете многофамилни жилищни сгради е със застроена площ от около 432 кв.м. В блокчетата ще има общо 46 апартамента, по 23 във всяко, а за обезпечаване нуждите на живущите ще се обособят 63 паркоместа от които 15 гаражи в подземен паркинг, пише в уведомлението за инвестиционното предложение. 

Комплексът ще бъде изграден в имот, който е в пряка връзка с други имоти с променено предназначение и в съседство във всички посоки са процедирани множество преписки за жилищно строителство, като част от тях вече са застроени с жилищни сгради.  

Още миналата година инвеститорът е получил от "Електроразпределение Юг" ЕАД - КЕЦ Стамболийски становище за присъединяване към електроразпределителната мрежа. По същото време от "ВиК" ЕООД - Пловдив са издали техническо задание за присъединяване към водопроводната и канализационната система. Според указанията, за имота ще се проектира уличен водопровод ф90, който ще се свърже със съществуващия. Водопроводната инсталация се изчислява по максимално секундно водно количество, като дебитът общо максимално ще е 26,40 куб./м дневно за всяка сграда. Предвижда се и нов надземен пожарен хидрант. 

Съгласно писмо от община "Родопи", отпадъчните битово-фекални води ще се заустят в съществуващата битова канализация ф400 чрез проектиране и изграждане на уличен битов канал DN300. Отклонението ще е новопроектирано. Дъждовните количества е предвидено да се излеят по терена и да се насочат към зелените площи в имота, чрез изработената вертикална планировка. 

Замърсяването на въздуха по време на строителството ще бъде в рамките на допустимото при извършване на такава дейност, пише в уведомлението.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре, че в община Родопи няма да се строят кооперации, така каза кмета преди референдума в Белащица. Кмете кога ще има ОУП??? Докога ще лъжем??? Архитекта колко комисионна прибра за това???
+1
 
 
Айде натиснаха и селяците. Стига с тоя Пловдив,малко и на тях да им развалят рахата.
0
 
 
Защо толкова много апартаменти ни трябват е Пловдив, сигурно повечето са чисто праздни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: