Гергов: Край на безразборното строителство в курортите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
11:46 / 04.01.2007
2205
Край на хаотичното застрояване на морските и планинските курорти ще бъде сложен още в рамките на тази година, прогнозира в интервю за Дарик председателят на Националния борд по туризъм, пловдивският хотелиер Георги Гергов. Според него това може да стане чрез съсредоточаване на контрола на едно място, като сегашната ресорна държавна агенция стане Министерство на туризма. Не е нормална настоящата практика едно разрешително в бранш, който осигурява 15% от БВП, да се съгласува с четири министерства – на икономиката, на финансите, на околната среда и водите и на земеделието и горите, подчерта Гергов.

Той съобщи, че собствениците на туристически обекти работят върху проект за стратегия за повишаване категорията на туристите, които посещават България. Според Георги Гергов, правилата, налагани на бизнеса заради еврочленството на страната, няма да доведат до фалити на малки фирми, а само до ограничаване на сивата икономика.

Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).