ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гергов се оттегля като изпълнителен директор на панаира, генерал Богимил Бонев заема мястото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 23.04.2009Коментари (1)6588
© Plovdiv24.bg
От 6 месеца Георги Гергов обмислял оттеглянето си като изпълнителен директор на Международен панаир АД, а от месец водел интензивни разговори с генерал Богомил Бонев да заеме неговото място, съобщи самият той на пресконференция днес, на която представи и своя заместник, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Богомил Бонев е мой приятел и роднина - кумувал съм на него и Нона, за мен той беше най-добрият вътрешен министър в държавата досега, мениджър е с доказани качества", обоснова избора си Гергов. Той и в бъдеще ще бъде главата на панаира, оставайки член на борда на директорите.

Богомил Бонев обясни, че ще продължи стратегията за развитие на дружеството, положена от Гергов. Генералът смята, че направеното през последните 2-3 години е променило панаира почти до неузнаваемост в положителна посока. Поемайки длъжността на изпълнителен директор, Бонев няма да може да извършва адвокатска дейност, затова ще си подаде молбата за отписване от адвокатската колегия.

Георги Гергов отчете дейността на панаира през миналата година. Той призна, че страната се намира в период на криза и въпреки опита на управляващите да отричат, това най-осезателно се чувства в изложенията на панаира. "Предстоят сериозни изпитания не само пред панаира, но и пред цялата държава. За това се опитах да намеря най-подходящия за тази ситуация изпълнителен директор", подчерта Гергов.

Резултатите от дейността на панаира за миналата година сочат преизпълнение на всички заложени показатели. С над 5 милиона повече са приходите спрямо предишната година, а наетите площи са се увеличили с повече от 10 хиляди кв. метра. Вместо планираните 3 750 000 лева инвестиции, са били реализирани 16 136 000 лева, което било категорични доказателство за позитивното развитие на дружеството. В момента "Пълдин тур инвест" АД притежава 50,36% от акциите на панаира, те обаче могат да се увеличат още, ако реститутите, които продължават да водят дела, спечелят, тогава дружеството би изкупило и техните акции.

По въпроса за вдигане на частния капитал в "Пълдин тур инвест" Гергов поясни, че когато на пазара били излезли акции на реститути, попитал общината дали ще плати своя дял, което би им струвало 800 хиляди лева. Отговорили му, че нямат тези пари и той ги извадил от джоба си. Общината не е получавала досега дивидент, защото според решение на Общото събрание не било предвиждано такива да се раздават през първите няколко години. Предпочетено било първо да се оправи собственият вътрешен двор на панаира и именно това позволило да се направят инвестиции за над 16 милиона. "Общината не губи своето, защото панаирът в сегашния си вид струва много по-скъпо, отколкото преди години", уточни Гергов.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
You can't rely on other people to make you happy
на 23.04.2009 г.
0
 
 
Усещате ли как Гергов се стяга за Парламента :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: