Ги Каниве е днес в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:09 / 01.10.2005
1006
Първият председател на Върховния съд на Република Франция Ги Каниве ще посети Пловдивските съдилища, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Гостът ще бъде придружаван от председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров, по чиято покана е в България от 28 септември. Пристигането им се очаква около 11 ч. пред Съдебната палата, където ще бъдат посрещнати от председателите на Апелативния и Окръжния съд. След разглеждане на зали в Съдебната палата гостите ще посетят Стария град.

Господин Ги Каниве е започнал професионалната си кариера през 1972 година, като съдия-следовател в окръжен съд. Бил е заместник-прокурор в Парижкия окръжен съд, главен секретар на Председателството на този съд, заместник-председател на съда, а след това – съветник в Парижкия апелативен съд и председател на отделение в този съд. От 1996 година Каниве е Първи председател на Парижкия апелативен съд, а от 1999 г. – Първи председател на Върховния съд. За периода 1994 г. – 2004 г. е бил доцент в Юридическия факултет в Париж, а през 2004 г. – 2005 г. – професор в Института за политически науки. Гостът е председател на Управителния съвет на Националната школа на магистратурата на Франция и заместник-председател на Европейската асоциация на юристите, а от месец март 2004 г. – председател на Асоциацията на председателите на Върховни съдилища в Европейския съюз. Той е Офицер на ордена на Почетния легион и Офицер на Ордена за заслуги към Нацията на Френската република.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).