Няколкостотин хиляди са главните готвачи в България, според статистиката, съобщи председателят на учредената в Пловдив „Гилдия на главните готвачи - Национален отбор на България" Злати Карамитев. Новосформираната преди дни Гилдия започна изграждането на регионални структури и регионални представителства в цялата страна .
От Гилдията планират на всеки 3-4 месеца на различни места в страната да се правят събирания и да се определят участници в международни състезания по света.
Представителите на Гилдията са доказали се професионалисти, работили на лайнери в Америка, в Испания и други. Нейни членове са били и лични готвачи на ВИП-персони навсякъде по света, обясни Злати Карамитев.
Съхраняване и развитие на българската национална кухня, правилно хранене, тенденции в развитието на туризма, свързано с ролята на главния готвач в елитните ресторанти, лични готвачи на ВИП-персони са някои от темите, които ще обсъдят с медиите представители на Гилдията на пресконференция в понеделник-3 август.
Източник: Дарик