ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гинес йога маратонец гостува в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 04.09.2012Коментари (0)3325
©
Yogaraj C.P. /Йогараж/, индиецът, удостоен с титлата "Цар на йога" и поставил 2 световни рекорда на Гинес - за най-дълъг йога маратон и за най-много направени асани върху движещ се мотор, гостува в България от 4 до 11 септември. Един от най-титулуваните и известни йоги в света пристига по лична покана на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов.

Освен със създаването на световни и олимпийски шампиони в спорта Гарабитов е известен и като българския гуру в здравословното отслабване. С неговата уникална методика, съчетаваща швейцарски дървесен сироп, специални йога упражнения и матрично-ритъмна терапия, най-дебелите българи свалиха рекордно килограми и оздравяха. 

"Ще покажа на Йогараж българските енергийни центрове в Средна гора, Рила и Пирин, за да се зареди от силата на нашата земя и природа, като подготовка за новия си трети световен рекорд", обясни домакинът целта на гостуването. На 7 и 8 септември Йогараж ще посети "Център Гарабитов" в София. 

Индиецът ще проведе и групово йога занятие на 10 септември, понеделник, от 17.30 часа, в йога зала "Шри Чинмой" на "Център Гарабитов" в Пловдив. Желаещите да правят асани под ръководството на "учителя на учителите" трябва да се запишат предварително на място. 

Мастер Poovendran, който е известен като Yogaraj C.P. започва своeто йога обучение на петгодишна възраст, с баща си, а след това продължава с учителя Ачаря А. Йесудъс Антъни. Печели първата си награда "Yogaraj", което означава "Цар на йога", когато е бил само на 14 години. През 1997 г. Правителството на индийския щат Пондичери му връчва наградата "Най-добър международен йога - демонстратор". 

Йогараж е изучавал Натуропатия и Йога - като наука към школа по Йога и природни науки в Ченай, Индия. Също така е завършил курс за йога учител към Обществото за божествен живот в Ченай, като получава званието "Йога Ратна", означаващо "Перлата на йога". През 2006 г., докато работи за Pure International, става единственият йога инструктор, който получава награда за креативност и иновация. 

Първият си световен рекорд за Гинес Йогараж C.P. поставя през юни, 2009 г., регистрирайки най-дългия йога маратон, продължил 28 часа, по време, на който представя 1019 йога упражнения. 

Йогараж е учител на учителите. Много от неговите последователи в момента са йога преподаватели в Хонг Конг и други азиатски градове. Той е преподавал в Китай, Тайван и Индия. Йогараж е Мастър учител по Pure Yoga и учител по Ливинг йога, Планет йога и Карма йога в Хонг Конг. Към момента е гост-преподавател в Сити Юнивърсити, Хонг Конг.
"За мен е изключително интересно да обучавам в йога деца и младежи. Мисля, че йога е отличен начин да се внушава доверие и да се изгражда позитивно самочувствие. Когато изпълняваш различни пози получаваш страхотно чувство на гордост, това е нещо много важно и ценно за възпитанието на днешната младеж", споделя Йогараж пред Asia Business on SO-U.TV.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: