Гласят китен парк в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:09 / 05.04.2006
1140
Района около жилищните блокове на ул. “Сокол” в кв. Столипиново ще бъде превърнат в “зелена зона”. Няколко милиона лева са необходими, за ударно финансиране, с което да се промени изцяло инфраструктурата, последващо поддържащо финансиране, с което населението да свиква с променената среда и постепенно затихващо финансиране, с което да се излезе от проекта. Това съобщи за Дарик радио кметът на район “Източен” Красимир Кузмов.

Програмата предвижда ремонт на хидроизолацията и цялостно саниране на около 10 жилищни блока в района на ул. “Сокол”, който доскоро беше превърнат в нерегламентирано сметище. Управата на “Източен” ще търси съдействие от депутатите на ДПС за промяна на съществуващото законодателство, според което само общините имат възможност да получават финансиране по подобни мащабни проекти. “Районът е с много тежки социално икономически показатели и е нужно законодателят да предвиди възможност кметства, като район “Източен” да могат самостоятелно да кандидатстват за пари, с които да реализират социални проекти.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).