Глоба, ако не отчетеш в срок боклука

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:56 / 29.03.2006
969
Глоба от 1 000 до 3 000 лева ще плащат фирмите, отделящи опасни производствени отпадъци, ако не подадат годишните си отчети в Инспекцията за опазване на околната среда /РИОСВ/ до 31 март.

220 са фирмите от област Пазарджик, генериращи вредни производствени отпадъци, които подлежат на постоянен контрол. Това се налага с цел разработване и прилагане на съвременни екологосъобразни технологии, както и определянето на лица, които да отговарят за безопасното управление на отпадъците.

Обработените резултати от докладите на фирмите се обобщават и докладват на Европейската комисия по околна среда. Въз основа на тази база данни се изготвят екологичните нормативни изисквания и разрешителния режим за фирми, извършващи оползотворяване и обезвреждане на отпадъците.

На територията, контролирана от РИОСВ Пазарджик те са повече от 20. Проблем в Пазарджишко остава третирането на стъклените отпадъци, тъй като повечето от фирмите събират и изкупуват пластмасови отпадъци, а други рециклират пластмасови изделия, съобщават от РИОСВ пред Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).