Глоби на розоварни за изпускане на отпадъчни води наложи РИОСВ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 28.06.2006
1760
Глоби на розоварни за изпускане на отпадъчни води наложи РИОСВ – Пловдив през изминалата седмица. Санкционирани са фирмите “РОЗА БУЛ” ООД – Пловдив и “Българска роза” АД гр.Карлово.

При извършена проверка на “Дестилерия” с.Черноземен, собственост на “РОЗА БУЛ” ООД, експерти от РИОСВ – Пловдив констатираха наличие на наноси от розови джибри в р.Стряма. Анализът на взетите водни проби показва, че от розоварната се изпускат отпадъчни води, които не отговарят на нормите, определени в разрешителното за заусване. Дестилерията има изградено пречиствателно съоръжение, но то работи неефективно и не пречиства формираните от дейността й води.

За замърсяване водите на р.Стряма, РИОСВ – Пловдив е съставила акт на “РОЗА БУЛ” ООД, като размерът на глобата, определена със Закона за водите, е от 1 000 до 10 000 лв.

Санкционирана от екоинспекцията е и “Българска роза” АД гр.Карлово за розоварната в с.Каравелово. На дружеството е съставен акт за изпускане на непречистени отпадъчни води в минаващия край селото отводнителен канал.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).