Глобяват родители заради пропуснати имунизации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:14 / 19.04.2006
975
Родителите на две деца от Пловдив ще бъдат глобени по 200 лева, заради неспазен срок за поставяне на задължителна ваксина. Семействата са били уведомени от личните си лекари, чрез писма с обратна разписка, но не са се отзовали. Това съобщи директорът на РИОКОЗ Пловдив д-р Ани Егинлиян.

От санитарната агенция уточниха, че всички общопрактикуващи лекари и отделенията за недоносени деца са получили ваксини за първото и второто тримесечие на годината. Ежегодно се санкционират по няколко джипита, които въпреки че са разполагали с ваксини, не са обхванали децата от практиките си.

При първо нарушение се предвижда санкция от 200 лева, уточни д-р Егинлиян. Всяко тримесечие всеки общопрактикуващ лекар е длъжен да отчита поставените ваксини в отдел “Противоепидемичен контрол” на РИОКОЗ.

Не са редки случаите, когато родителите са уведомени, но не спазват срока за имунизация, коментира д-р Егинлиян. Информацията е на Дарикр радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).