Гневни пловдивчани за безконечния ремонт на "Брезовско шосе": Издевателство над хората

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
15:29 / 05.09.2024
5698
Помните ли протестите на граждани и бизнеса, когато затвориха "Брезовско шосе" за реконструкция? Фалитите? Две години по-късно почти нищо не се е променило, даже ситуацията се натяга още повече, защото вече засяга не само жители на Пловдив, а и на селища от съседната община "Марица". 

Поредният пример е спирането на градския рейс до Войводиново, и то в навечерието на новата учебна година. Проблем има, виновни няма. В многословно прессъобщение от община "Марица" не казват как конкретно ще решат проблема с транспорта на собствените си жители. За сметка на това прехвърлят отговорността към община Пловдив, че видите ли тя има договор с превозвача и това споразумение не се изпълнява.

Някак си между другото се споменава ремонтът на "Брезовско шосе" и именно от това прессъобщение разбираме, че археолозите ще работят по селищната могила Яса тепе 1 още... 140 дни! Не е ясно дали са календарни или работни.

Кой определи срокът от 140 дни, и то за обект, който е известен на науката поне от половин век?

Защо за новооткрит обект, са достатъчни цифром и словом 40 календарни дни, от откриването на артефактите до проверката от междуведомствената комисия? Впрочем, решението на комисията се очаква всеки момент да бъде оповестено. 

Продължителният ремонт на "Брезовско шосе" изнерви до краен предел пловдивчани. Мнозина вече правят съпоставка между двата археологически обекта и смятат, че поведението на археолозите е на ръба на подигравката със стотици хиляди граждани. Допълнително нагнетяване на недоволството идва и от безвъзвратно загубените в административните лабиринти 3 летни месеца.

Очертава се въпросните последни 150 метра от "Брезовско шосе" да се влачат още цяла година. Защо толкова време? Както неведнъж Plovdiv24.bg писа, в този участък остават да се сложат последните 14 тръби от Северния обходен колектор. Монтирането на една тръба отнема средно около 20 работни дни, заради археологията.

Определено не стигат само здрави нерви, за да се изтърпи всичко това.

Виж коментарите (4)

Още по темата (321):
02.10.2024 Забравете за "Брезовско шосе" още много дълго време
14.09.2024 Археолог за "Брезовско шосе": Ще трябва да се довърши проучването и
догодина
26.08.2024 Подновяват ремонта на "Брезовско шосе"? Да, ама не!
19.08.2024 Предпоследно: Строителите подновяват работата по "Брезовско шосе"
24.07.2024 Пълно затъмнение: Никой не знае кога ще бъде довършено "Брезовско шосе"
22.07.2024 Пловдивчанин: Боклуци, кратери и безотговорност 6 месеца след
ремонта
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).