Година и четири месеца за опит за подкуп на полицаи постанови Пловдивският окръжен съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 10.02.2005
1776
Пловдивският окръжен съд осъди на една година и четири месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1500 лв. Николай Комитов (42 г.). Той е признат за виновен в това, че направил опит да предложи дар на обща стойност 1900 лв. на двама полицейски служители от РПУ- Хисар, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.
На 25 юли 2003 г. полицейски автопатрул извършвал обход в района на с. Ръжево Конаре с цел предотвратяването на кражби от полето. Късно пред нощта по пътя бил забелязан лек автомобил "Жигули", управляван от подсъдимия. При направената проверка в багажника били открити 6 пълни газови бутилки. Комитов обяснил, че е източил горивото от намиращата се наблизо газстанция. След като разбрал, че ще бъде задържан, предложил на полицаите да им даде намиращите се в него 1000 лв., а до няколко часа да им донесе още 500 долара. Извадил от джоба си сгънати банкноти и ги подал на полицаите. Те обаче отказали предложението и го задържали. При извършено претърсване в жилището му открили над 800 литра бензин и 50 л. нафта.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).