ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Големият Бил Еванс на осмото издание на "Пловдивски джаз вечери"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 24.10.2012Коментари (0)2314
© Plovdiv24.bg
"Джазът си е у дома", заяви зам.-кметът Стефан Стоянов в началото на пресконференция, на която обяви старта на 8-то издание на "Пловдивски джаз вечери", предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Събитието ще се проведе в рамките на три последователни дни, като откриването е утре вечер от 19:00 с изпълнение на големия български китарист Веселин Койчев и Рикардо Киарион. 

Киарион е преподава джаз китара в Държавната консерватория "Jacopo Tomadini"  и в консертавторията "Джузепе Тартини" в Триест, Италия. С Койчев се срещат във връзка със служебтните си проекти по програма "Еразъм" за обмяна на студенти и преподаватели между висшите учебни музикални заведения в Европа. До началото на фестивала Рикардо Киарион ще бъде музикален гост на Веселин Койчев и ще изнесе уъркшоп в АМТИИ.

През първата вечер на пловдивските джаз вечери почитателите на китарата ще чуят програмата на Киарион и Койчев, специално изготвена за фестивала. Те ще участват в квартет с Христо Йоцов-изключителен барабанист, преподавател в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София и един от най-популярните наши джаз изпълнители, както и Димитър Карамфилов - великлепен контрабасист, който в последните години можем да срещнем на почти всички БГ джаз форуми.

Същата вечер пловдивските почитатели на джаза ще могат да се насладят и на изпълнението на Теодосий Спасов с неговия проект "Ейт Старс Проджект", който включва Марио Станчев-кавал и вокал, Борис Динев-пиано, Ром Хек-бас, Анатолий Вапиров-саксофон, Симеон Щерев-флейта, Огнян Видев-китара и Йълдъз Ибрахимова-вокал.

Това е една завладяваща съзнанието идея за събиране на знакови музикансти от българската джаз сцена. Всяко уедно от имената е легенда и маркира част от развитието на нашата джазова музика. В този проект историята и настоящето са обединени в онази естетическа степен, която прави "живота кратък, но изкуството вечно". 

Във втората вечер на фестивала ще прозвучат изпъления на Михаил Йосифов секстет и Малхас Джаз Бенд от Армения. Сексетът е модерна джаз формация, създаден в края на 2009 г. от тромпетиста и композитора Йосифов - едни от най-добрите съвременни български музиканти. Със своя проект той създава музика м компанията на още петима брилянтни музиканти, който оформят днешния образ на джаза в България. Това са Атанас Хаджиев-тенор, Велислав Стоянов-тромбон, Васил Спасов-пиано, Димитър Шанов-бас и Димитър Димитров-барабани.

По традиция в третия ден на фестивала ще прозвучат изпълнения на балканска група, този път Сетстат от Македония. 8-то издание на "Пловдивски джаз вечери" ще бъде закрито с големия саксофонист Бил Еванс-носител на "Грами", записал 19 солови албума, включитерно най-новия "Dragonfly". За него критиката казва: Това е едни достъпен и завладяващ албум. Мелодията и вокалът остават в съзнанието ви дни наред, ако не положите усилия да се отърсите от тях".

Вечерта на 27 октомври "Бил Еванс Соулграс" включва Бил Еванс-саксофон, Франк Гравис-бас, Джошуа Дион-барабани, Мичъл Щайн-китара и вокал и Райън Кавано-електрическо баджо.

Билетите за фестивала са на цена от 10 лв., а в пакет за трите дни - 25 лв.



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: