ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голям проблем в ОП "Градини и паркове"
Автор: Диана Бикова 08:21 / 08.08.2024Коментари (11)10261
©
Градинари в пенсионна възраст поддържат зелената система в Пловдив. Шокиращото признание направи пред Plovdiv24.bg директорът на ОП "Градини и паркове" Антон Георгиев по повод наше запитване защо не се изпълняват заповеди за премахване на опасни дървета, издадени през 2021 г.

Общинското предприятие разполага с шест бригади резачи, по една за всеки жилищен район на Пловдив. Всяка бригада пък се състои от 7 души - шофьор на вишка, шофьор на камионче дробилка, по двама резачи секачи и технически ръководител. Най-голям е проблемът с осигуряването на арбористи - това са мъжете, които работят с моторен трион на вишка. Професията е включена в топ 3 на най-опасните в света и, за да я упражняваш, трябва да притежаваш умения, които се добиват след специално обучение.

В Пловдив арбористите са на възраст 50-60-70 години и получават смешно ниско месечно  възнаграждение. Няма кандидати млади хора, които с плам и жар да продължат професията. 

"Някои дървета са с 15-20 метра височина, а има и по 35 метра. Отстраняването им е бавен процес и често се налага да търсим съдействие от "Общинска охрана" и "Общинска полиция" за отцепване на района с лента, или пък от ОП "Паркиране и репатриране" за преместване на спрените под конкретното дърво автомобили" - обясни Георгиев. 

В последните години има тенденция районните кметове да бълват заповеди по жалби и сигнали гражданите, но бригадите не могат да изпълнят повече от 3 заповеди. Отделно от това, предприятието има и планова дейност. Този месец например е предвидено да се направи акция за почистване на сухите дървета.

"Засушаването и жегата водят до оттегляне на подпочвените води. Корените на 30-40-50 годишни дървета остават на сухо, изсъхват и трябва да се премахнат" - каза той.

Заради бурното развитие на Пловдив и реализирането на важни инфраструктурни обекти, сред които Южния обходен колектор, ремонта на "Кукленско шосе", изграждането на пробива "Модър-Царевец" и т.н., предприятието има големи ангажименти, като в същото време трябва да се работи така, че да не се възпрепятстват строителите.

ОП "Градини и паркове" разполага с над 30 бригади, с които обслужва зелените площи в целия град. Благодарение на тях в Пловдив е зелено, зацветено и се полива. Грижат се и за всички детски площадки в града, като само в район "Централен" са над 80 броя. Не на последно място като ангажимент на предприятието е вменена отговорността за големи и малки разхлаждащи фонтани и уличните питейни чешмички. 

Всичко това се прави от 560 човека, чийто брой заедно със сезонните работници набъбват до 700. Тези хора получават минимална работна заплата и се трудят и в жега, и в студ, посочи Антон Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 179
22.09.2024 »
09.09.2024 »
05.09.2024 »
11.08.2024 »
07.08.2024 »
03.08.2024 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 08.08.2024 г.
+2
 
 
Къде са перманентно безработните с дипломи за 7-ми клас, които само чакат парите от "социала бате" или работят на черно !?? Кога най-накрая някой ще рабере, че криворазбраната социална справедливост води до отглеждане на още повече търтеи. Стига с тези помощи за здрави, прави примати.
0
 
 
А има един много добър кадър в Западен.... Казва се Тони резачката .. тя за кмет не става, юрист също ме става квалифицираните я към Паркове и градини
-2
 
 
Оправдания, оправдания!!! Хайде, дружеството, да стане частно и да видите как ще тръгне всичко! Казва се "контрол, превенция и умения и организация" ! Като не могат да се справят да позволят на лицензираните фирма да извършват това, вместо твх!
+1
 
 
Важното е, че пари за стадионите има. По 140 МИЛИОНА. Да могат около 2% от жителите на Пловдив да ходят на мачове, да се бият и да чупят. Вижте и ситуацията в ОП Чистота. Неслучайно града е брутално мръсен.
+2
 
 
Царят е гол ! След 20 години прогледнахте, че в "Паркове и градини" работят старци на минимални заплати ! Общината да вдигне данъците и да започне да плаща нормални заплати на хората ! Ще има и за техника, и за екипи. Едно сухо дърво няма да видите в града !
0
 
 
Още малко и ще останат само началници навсякъде
0
 
 
Младите искат да са програмисти, за да могат по цял ден да са седнали пред мониторите. В краен случай CSD-та. Чакаме циганите да се опомнят и да започнат да учат и няма кой да има да хвърли боклука, да измете, да изкоси, да засади нещо ново...
на 08.08.2024 г.
0
 
 
Според мен много лесно може да се омекоти този проблем. Ако всички получаващи по някакъв повод помощи (включително и за училище) бъдат задължени да упражняват обществено полезен труд минимум 6 месеца ло разпределение от Социалните служби за да имат право на обезщетение за следващата година. Разпределението бива в поддръжката на градската среда или в селското стопанство. Тогава рязко ще спадне броя на работещите "социално слаб" и лежащ на помощи.
0
 
 
проблема не е в персонала а в контрола над тях. работят до 13-14:00 а да не говорим че това е след обедна почивка след която са пияни като кирки...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Лека атлетика
Парашутисти паднаха край Ботевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: