
ЗАРЕЖДАНЕ...
Готвач на Живков журира състезание за Националната кулинарна купа | ||||||
| ||||||
6 отбора и 14 индивидуални претенденти ще мерят сили, за да спечелят Националната купа. Те ще сътворяват своите шедьоври на 13 и 14 май в Международен панаир Пловдив. Най-голямото кулинарно състезание у нас се организира от Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) със съдействието на Международен панаир Пловдив, а партньор на събитието е Съветът по туризъм в града. Тази година за първи път в програмата се включва категория "Карвинг" с подкрепата на Българската асоциация по карвинг. Скулптури от плодове и зеленчуци ще правят 8 състезатели. Те ще имат на разположение 3 часа, за да изваят своите творби. Отборите и индивидуалните състезатели ще минат през два кръга. В първия ще подготвят по свои рецепти меню от предястие, основно ястие и десерт за 120 минути. Вторият се нарича "Черна кутия", защото ще получат кашонче с продукти, от които само за един час трябва да направят предястие и основно блюдо. Добавено и още едно предизвикателство - миниконкурс за перфектно разрязване на сьомга на филета, съобщиха от БАПГ. Сладкарите ще представят експонат с височина над 60 сантиметра, торта и плато с петифури. Млади кулинари на възраст до 19 г. също ще могат да демонстрират уменията си пред журито, чиито членове са носители на медали и отличия от международни състезания. Те ще спазват правилата на Световната асоциация на готварските гилдии (WACS). Целта на конкурса е да демонстрира таланта на най-добрите майстори кулинари в България, обясниха от БАПГ. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg