Градски транспорт - Пловдив остава общинска собственост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:03 / 01.02.2005
2590
С почти пълно мнозинство Общинският съвет отхвърли на днешната си извънредна сесия предложението на СДС за приватизация на "Градски транспорт - Пловдив" ЕАД. Цената на билетите също остава непроменена.
Според вносителите на предложнието единствено продажбата ще разреши проблемите на задлъжнялото с около 1.5 млн лв. и губещо всеки месец по 250 хил. лв. общинско дружество. Съветниците обаче се обединиха около становището, че предвид трябва да се търсят други пътища за преструктуриране и оздравяване на фирмата. За целта беше възложено на кмета д-р Иван Чомаков до 15 февруари да внесе в ОбС предложение за оздравителна програма на дружеството, като се вземат предвид социалният и икономически аспект на градския транспорт и бъдат привлечени експерти за разработване на конкретни варианти за развитие. До 25 февруари постоянните комисии към ОбС трябва да обсъдят предложението и да го представят пред местния парламент за обсъждане. Един от обсъжданите варианти за обновяване на общинския парк е да се наемат автобуси от частните транспортни фирми, които отпаднаха от обслужването на междуградските линии. Спроед зам.-кмета инж. Атанас Славов при създалата се финансова ситуация в дружеството не може да се мисли за закупуване на нови автомобили, въпреки че има оферта от белгийска фирма за 30 автобуса по 23 хил. евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).