Градският дом на културата в Пловдив се руши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:55 / 12.01.2005
904
Сградата с най-голямата концертна зала в града се руши и заплашва здравето и живота на средно 2000 души на ден, които влизат в или минават покрай ГДК. Повечето от посетителите са деца, които посещават различни кръжоци и курсове там. Тежкото състояние на сграда е вече видимо. Две мраморни плочи от колоните на стълбите вече са паднали, а други са на път да се отлепят. Има и табели, които указват опасността от падащи предмети.
Градският културен дом е построен през 1968 година и оттогава не е ремонтиран. Това е една от десетте най-големи сгради в страната.
От общината ще наемат в най-кратки срокове алпинисти, които да ремонтират сградата от вън. Съществуват обаче и други проблеми. Електрическата инсталация е стара и не издържа на натоварването, поради което токът често спира. Най-голямата зала в града пък е неотопляема и в момента е напълно неизползваема. Информацията е на ТВ "Евроком България".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).