Градят център за терапия на сексуално малтретирани деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:53 / 08.05.2006
1391
Изграждане на център за професионално обучение на децата и за квалификация на специалисти, работещи с подрастващи, лишени от родителски грижи предвижда третият етап от реализацията на проекта “Дом Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Това съобщи Марко Шванитц, председател на “Сдружение за подпомагане на детските домове в България” при откриването на втората сграда на специализираното социално заведение.

В новите помещения децата ще бъдат настанени по три в стая с всички необходими удобства. Предстои строителството на малка фурна, фризьорски салон, автосервиз и кухня за подготовка на готвачи и сладкари, с приходите от които да се покрива част от бюджета на дома.

Проектът предвижда и изграждането на център за терапия на сексуално малтретирани деца и юноши. Стойността на комплекса от сгради възлиза на около 1 млн. евро. По-голямата част от тази сума е осигурена чрез дарения от немската помощна организация “Сдружението за подпомагане на детските домове в България” и правителството на Федерална република Германия. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).