Граждани се опасяват от ново нашествие на Американска пеперуда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:57 / 20.06.2006
2088
В редакцията на Plovdiv24.com бе получено писмо от гражданин, който се опасява от ново нашествие на гъсениците на Бяла американска пеперуда. Читателят ни припомни миналогодишният проблем, при който целият град бе нападнат от гъсеници.

Нашият читател Веселин Алексиев сподели личното си мнение, че миналата година не е забелязъл да бъдат взети мерки срещу вредните насекоми. Това доведе до обезлистяване на цели групи дървета в града, а също и до проблеми при хората.

Алексиев е направил справка в интернет, както и лично е разговарял с доц. Радослав Андреев от Аграрния унивеситет в Пловдив. Информацията, която е получил сочи, че повторно обезлистяване от гъсениците на едни и същи дървета в рамките на две последователни години може да доведе до тяхно изсъхване. Другият проблем е с алергиите, които предизвикват при хората при контакт с кожата, като може да се стигне дори и до шокови състояния.

Надяваме се, че тази година ще бъдат взети мерки по този проблем и че няма да се стигне до повторно зариване на града с гъсеници.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).