Гроздето в Пловдивския регион с по-ниска захарност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 08.10.2007
1378
Гроздето в Пловдивския регион е с чувствително по-ниска захарност, отколкото в други райони.

„Докато в Хасковско, Свиленградско и около Любимец гроздето достига 24 % захарност, в Пловдивско тя е едва 22%", обясни пред „24 часа" директорът на „Винзавод Асеновград" Йордан Стефанов.

Въпреки ниската захарност Пловдив е на второ място в страната по количествата изкупено грозде. Рекордьор е Бургаският регион с 32 586 тона, Пловдив е веднага след него с 24 328 тона, следван от Сливен с 20 687 тона.



Източник: в."24 часа - Пловдив"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удар в стълб! Слабостта на пловдивските шофьори
Факт е и последната крачка преди емблематична сграда да се превър...
Притеснен пловдивчанин с интересно предложение
В историята отива още една от паважните улици в Пловдив, проектир...
Нагли шофьори принудиха пловдивчани да трупат камъни
Министър Цоков и кметът на Пловдив откриват обновеното училище "Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).