Гъсеници нападнаха Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:02 / 13.09.2005
3149
В целия град са плъзнали огромно количество гъсеници, които пълзят по блокове и улици, нападат дърветата. Обезпокоени граждани съобщиха за Plovdiv24.com, че тварите вече влизат в домовете им дори по високите етажи. В жилищни блокове близо до кръстовището на бул."6-ти септември" и "Руски" проблемът съществува вече месец. Броят на гадинките нараства постоянно. Градинките около блоковете също гъмжат от гъсеници. В заведенията с дървета над масите често се случва вредителите да падат върху клиентите, докато пият сутрешното си кафе например, разказват пловдивчани.

Според експерти голямата популация се дължи на недостатъчно пръскане, когато е трябвало. Сега вече е късно. Гъсениците са окупирали короните на дърветата и свиват своите какавиди, които на пролет отново ще се излюпят като бели американски пеперуди, каквито имаше в огромни количества в Пловдив през м.май. Тези насекоми се унищожават най-лесно докато са все още ларви. След като станат гъсеници или пеперуди това става много по-трудно и с далеч по-силни препарати, твърдят запознати.

Освен неприятно, съприкосновението с тези гъсеници може да е опасно за здравето. По местата, където гъсеницата е минала по кожата на човека се образуват отоци, сърбеж и зачервяване, обясни лекар. Хората обаче рядко прибягват до лекарска помощ в тези случаи, тъй като не смятат, че е нещо сериозно. Ако сърбежът и зачервяването са силни се препоръчва незабавна консултация с медик. В зависимост от човека е възможно в някои случаи да се изпадне дори в алергичен шок.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).